Hier staan wij voor...

“Ik wil een kinderopvang, waar we trots op kunnen zijn. Een opvang waar ik mijn eigen kind naartoe wil brengen, omdat ik weet dat mijn kind gezien wordt, omdat ik weet dat mijn kind aandacht krijgt wanneer hij of zij dat nodig heeft. Een opvang waar oprechte liefde en warmte/omhulling voor het kind is, waar hij of zij zich veilig voelt, zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen zonder vergeleken te worden met andere kinderen, waar op een volwaardige en rijke manier met het kind gecommuniceerd wordt, het kind zich gehoord voelt en waar daadwerkelijk contact gemaakt wordt met het kind, omdat de begeleiders zich open durven te stellen naar het kind. Waar de begeleiders zich ontwikkelen en zich kwetsbaar durven op te stellen naar het kind en de ouders. Een opvang waar muziek/ klanken, ritme en zang aanwezig zijn. De ruimte is met aandacht verzorgd en schoon.

De ruimte bestaat uit natuurlijke materialen en nodigt uit tot spel en er wordt vrij door de ruimte gespeeld. We eten aan een met zorg gedekte tafel. Het eten is biologisch en de de producten die we gebruiken ecologisch. Huisje Boompje Beestje is een opvang waar verwondering en waarachtigheid een groot goed is. Er is aandacht voor de grote en kleine dingen, er is aandacht voor elkaar. We leven met de seizoenen en vinden de schoonheid van de natuur. Rust en regelmaat is de basis voor elk kind. Met positieve energie beginnen we de dag, waar we zin in hebben. En we kunnen van niets iets maken, omdat we genieten van het moment. We zijn er echt. We zijn levenskunstenaars.”

 

De club van HBB

Dagopvang

Kinderopvang Huisje Boompje Beestje is gevestigd in Den Haag en Scheveningen en heeft 3  locaties. Op alle locaties hebben we een verticale groep(1-4 jaar) en op de locatie aan de Laan van Meerdervoort en op de Bezuidenhoutseweg hebben we ook een kleine groep van 0 - 1 / 2,5 jaar.

 

In 2008 begonnen als gastouder is Marieke Uytenbogaart haar 1ste dagopvang gestart aan de Havenkade op Scheveningen in 2010. Snel daarna volgend nog 2 opvangen en een Naschoolse opvang toen ook haar partner Remy von Schükkmann er bij kwam. In deze jaren is het idee van Huisje Boompje Beestje gegroeid tot wat het nu is en waar we voor staan. Daar is met veel liefde en hart voor de kinderen aan gewerkt. We werken hier nog steeds aan stellen ons altijd open en zijn continue in ontwikkeling...

 

De naschoolse opvang is sinds 2017 in handen van Titiaan Benders en heet nu Het Schuitengat, meer info hier.

'Babygroep'

In 2019 maakte we voor het eerst de stap  om een babygroep te openen, na 10 jaar, op de Laan van Meerdervoort. Dit bleek gelukkig als snel een goede keuze. We hebben een goede manier kunnen vinden om onze visie te vertalen naar de behoefde van de aller kleinste. 'Op de Laan' hebben we nu een babygroep* en een 1 - 4 jaar groep.

 

Sinds begin 2021 hebben we een 2e groep voor de allerkleinsten, aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Deze groep is gevestigd in het prachtige pand aan de Bezuidenhoutseweg 231. De kinderen blijven tot 1 - 2,5 jaar* op deze groep.  

 

*Wanneer een kind over gaat naar de verticale groep is afhankelijk van wanneer er ruimte ontstaat in de planning. Dit zal zijn tussen de 1 en 2,5 jaar. Mocht dit afwijken, wordt er contact op genomen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

 

Inschrijven voor de wachtlijst als van de Bezuidenhoutseweg kan onder Contact&info.

 

Hieronder wat foto's van beide groepen: